Ga naar de inhoud

Coaching

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

De term coaching is veelal bekend. Maar wat doet een coach eigenlijk en waarmee kan het je helpen?

Een coach ondersteunt je om persoonlijke doelstellingen te behalen, problemen te overwinnen en je kwaliteit van leven te verbeteren. Het doel is om je inzicht te geven in vaste patronen en gewoonten en je te leren je eigen koers te varen. Met behulp van coaching krijg je meer inzicht in je manier van denken en doen om op deze manier weer een stapje verder te komen.

Ik begeleid je bij het ontdekken van je eigen mogelijkheden en talenten zodat jij deze kan inzetten om je doelen en wensen te bereiken. 

Voordeel van

Coaching

Inzicht krijgen

Vaardigheden ontwikkelen

Beter voelen

Werkplezier verhogen

Wandelcoaching

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is eigenlijk niet heel gek veel anders dan coaching in de praktijk, maar een groot verschil is natuurlijk wel dat we niet aan tafel zullen zitten, maar lekker in de buitenlucht zullen zijn. Tijdens het wandelen praat je vaak makkelijker. Daarnaast kunnen de mooie kleuren, geuren en geluiden je helpen om beter te ontspannen, minder te piekeren en om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen en te zien waar jij voor warm loopt.

Voor wie is wandelcoaching geschikt?

Eigenlijk is wandel coaching voor iedereen geschikt. Het helpt natuurlijk wel als jij ervan houdt om lekker buiten te zijn en van wandelen houdt.
Kun je nou niet zo ver of niet zo goed lopen? Dan is dat ook geen probleem en kunnen wij samen kijken naar een aangepaste route. Daarnaast heb ik veel ervaring met het (opbouwen van) wandelen bij mensen met een beperking en kan ik je wellicht ook juist daarbij begeleiden.

Moet ik een groot probleem hebben om naar een wandelcoach te stappen?

Zeker hoef jij geen groot probleem te hebben. Het kan wel zijn dat jij met levensvragen zit, of op een kruispunt staat in je leven en keuzes moet/ wil maken, maar niet weet welke de juiste zijn. Ik begeleid je om meer inzicht te krijgen in de (mogelijk belemmerende) overtuigingen die jij hebt. Ook wil ik met je kijken hoe jij je gedachten kan plaatsen en meer ruimte kan maken voor je gevoel. Verder zullen we hierbij misschien een ontspanningsoefening, mindfulness of ademhalingsoefening doen.

Wandelgebied

Jij mag kiezen waar we gaan lopen. Hou jij van de natuur, of juist van wandelen in een dorp of stad? Alles (op rijafstand) is in overleg mogelijk. Ook kan ik natuurlijk de route bepalen. Samen bepalen wij de loopafstand/ looptijd.
In Noord- Brabant in het mooie Ossendrecht hebben we een fantastisch bosgebied en loopt het bos helemaal van Ossendrecht (gemeente Woensdrecht) naar Calfven, Hoogerheide, Huijbergen, Putte richting Bergen op Zoom maar ook tot over de grens naar Kalmthout (België). Er zijn onvoorstelbaar veel prachtige routes mogelijk.
Ook het mooie Antwerpen ligt binnen handbereik. Of loop jij toch liever in de polder richting Rilland of Bath?