Meteen naar de inhoud

Over Mij

Mijn missie

Marjolein Kruf-Mouwen

Mijn missie is je te ondersteunen in het bepalen van je eigen weg, het vinden van balans in je dagelijkse leven en je te helpen ontdekken wat je echt belangrijk vindt.

Ik wil je graag begeleiden het beste uit jezelf te halen ook al lijkt dat misschien soms onmogelijk (wellicht door ziekte of een beperking). Ik ga graag met je op zoek naar wat jouw kwaliteit van leven kan vergroten en help jou graag Sterk op Weg.

Waar ik bekend om sta is mijn directe aanpak. Soms wat confronterend, maar ook een duidelijke en eerlijke aanpak. Ik ben een mensen mens en zorgzaam.

Mijn verhaal

Na wat omzwervingen door het land woon ik in Ossendrecht in Zuid- West Brabant. Ik droomde al een aantal jaar van een boerderijtje met grond voor paarden en de mogelijkheid om een eigen praktijk aan huis te kunnen starten.

Ondanks dat ik een leuke baan had als ergotherapeut in het revalidatiecentrum in Breda, (centrum voor complex chronisch longfalen) bleef het verlangen om daarnaast ook voor mijzelf te beginnen om buiten de lijntjes te kunnen kleuren en mensen meer maatwerk te kunnen bieden.
In het revalidatiecentrum heb ik veel ervaring met coachen opgedaan.
Door mijn paardenhobby ben ik erachter gekomen dat paarden ook hele goede coaches zijn. Door hun natuurlijke paarden (kudde)gedrag kunnen zij jou een spiegel voorhouden. Ik kwam dan ook tot de conclusie dat ik ergotherapie, (paarden) coaching en het geven van trainingen (bijvoorbeeld in energiemanagement) dan ook wilde combineren.

Mijn carrière in cijfers

10 +
Jaar ervaring
als therapeut
12 +
Cursussen
Afgerond
1340 +
Cliënten
begeleid

Mijn achtergrond

Waarschijnlijk net als bij jou is mijn rugzakje aardig gevuld door de nodige (leuke en minder leuke) ervaringen. Ik kom uit een gecompliceerd gezin waarbij mijn ouders op latere leeftijd zijn gescheiden. Ik heb de nodige verhuizingen achter de rug wat mij aan het wankelen bracht. Een sociaal netwerk opbouwen bleek toch minder makkelijk dan gedacht. Mijn zelfvertrouwen liep een deuk op. Ik heb wel een grote mond, maar een klein hartje en voelde mij vaak kwetsbaar. Ook heeft een auto-ongeluk met goede afloop een behoorlijke impact op mijn leven gehad. Ik kwam uit bij de vraag, wat wil ik in het leven en wat vind ik het allerbelangrijkst.

Volle Rugzak

Mijn ervaring

Ook ik heb de nodige lichamelijke problemen. Op jonge leeftijd kwam ik er al snel achter dat ik keuzes moest maken in mijn energiebesteding om lichamelijke klachten te beperken.

Al met al een hele zoektocht. Ik denk dan ook dat ik jou goed kan begeleiden om de inhoud van jouw rugzak eens nader met jou onder de loep te nemen en vooral te kijken hoe je met de inhoud van deze rugzak om kan gaan en op een praktische manier vooruit leert kijken.

Samen jouw rugzak aanpakken? Boek dan direct een afspraak!

Wat zeggen cliënten over mij?

Sophia

Sophia

Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten en ben eigenlijk een beetje bang voor paarden. Ik was benieuwd wat de paarden mij zouden kunnen vertellen en leren over mijzelf. Ik werd meteen op mijn gemak gesteld en zelfs de poes kwam meedoen wat heel schattig was. Ik ben blij dat ik gegaan ben.”

5/5
Sterk op Weg

Helena

“Nadat ik tijdens de wintersport een gecompliceerde bovenbeenbreuk opliep, heb ik langdurig moeten revalideren. Toen het goed genoeg ging om naar huis te gaan, had ik hulp nodig om te leren omgaan met mijn mijn beperkte energie en mogelijkheden. Ik werd daarom verwezen naar ergotherapie en koos voor sterk op weg omdat het in de buurt is en ik goede verhalen had gehoord over Marjolein. Ik ben top behandeld en hoef mijn vriend minder vaak om hulp te vragen.”

5/5
Angela

Angela

Ik ben gek op paarden en dacht alles wel te weten. Ik was benieuwd of paardencoaching me iets nieuws kon leren. Mijn zusje was mee en we vonden het allebei interessant. Ik twijfelde over mijn baan wat bevestigd werd door Mango. Marjolein is een lieve geduldige meid die ons toch nieuwe dingen geleerd heeft.” 

5/5
Catelyn

Catelyn

Voor mij geen coaching met een paard maar een life-coach traject. Ik heb geleerd om beter ‘nee’ te zeggen en mijn grenzen beter aan te geven. Ik wilde dat ik eerder coaching was gaan doen. Ik kom veel beter voor mijzelf op.  Ik  kan het iedereen aanbevelen! ” 

5/5