Meteen naar de inhoud

Veelgestelde Vragen

Je vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op.

Ondanks dat ergotherapie al vele jaren bestaat is het bij veel mensen toch nog een onbekend begrip. Dit terwijl bijna iedereen weet wat fysiotherapie is. Onbekend is vaak onbemind. Het fijne van ergotherapie is dat ik mee kan kijken op alle aspecten in het dagelijks leven en net dat ontbrekende puzzelstukje kan zijn in jouw (zorg) traject. Ik ben breed en praktisch opgeleid en werk ook samen met andere behandelaren zodat we samen optimale zorg kunnen leveren. Ik ben oplossingsgericht en heb een nuchtere en praktische aanpak die jou weer verder op weg kan helpen. 

Het intakegesprek zal afhankelijk van de reisafstand bij jou thuis plaatsvinden. Bij de vervolgafspraken stemmen we samen af wat de handigste locatie is. Dit is vaak afhankelijk van jouw hulpvraag. Dagelijkse activiteiten zal ik zoveel mogelijk met jou in je thuissituatie willen oefenen. Gesprekken over bijvoorbeeld je energieverdeling zullen voornamelijk in de praktijk plaatsvinden.

De praktijk Sterk op Weg is te vinden op Leemberg 8a in Ossendrecht. 

Jazeker, ben jij van harte welkom in de praktijk of via (beeld)bellen. Neem contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden. In de toekomst hopen we ook een overnachting aan te kunnen bieden in ons gastenverblijf, maar op dit moment moet je het nog van een andere B&B/ hotel hebben. 

Bij ergotherapie richten we ons op de dagelijkse problemen waar je tegenaan loopt. Een probleem wordt door de een als groot ervaren en voor de ander als klein. Het feit is dat jij ermee zit en hier regelmatig tegen aan loopt. Bij anderen lijken problemen al snel groter toch?
Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor coaching. Het zou kunnen dat jij ergens over piekert of beslissingen maar blijft uitstellen. Je kan steeds meer last krijgen van dit soort terugkerende patronen. Ook kan het zijn dat je gewoon behoefte hebt om je vragen/ zorgen te delen of om een duwtje in de rug te krijgen. Twijfel je, neem gewoon even contact op, dan kijken we samen verder. 

Coaching ondersteunt bij het behalen van persoonlijke doelstellingen, het overwinnen van problemen en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Wandelcoaching houdt in dat de sessie niet aan tafel plaatsvindt, maar lekker in de buitenlucht. Praten gaat vaak makkelijker tijdens het wandelen en de buitenlucht helpt te ontspannen. Waar we gaan wandelen, hoe lang de wandeling wordt en in welk tempo we gaan wandelen bepalen we volledig samen. Moeite hebben met lopen is dan ook geen enkel bezwaar.

Dit is afhankelijk van je hulpvraag of coachvraag. Soms ben je met een aantal afspraken al goed geholpen. Soms gaan we een wat langer traject aan. Ik stem dit goed met jou af en kijk samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Gedetailleerde informatie over de tarieven en eventuele vergoedingen zijn hier te vinden.

Dat is geen probleem. Meld je tenminste 24u van tevoren af, dan maken wij samen een nieuwe afspraak. Mocht je vergeten zijn je tijdig af te melden dan breng ik de afspraak bij je in rekening

Wat vervelend voor je! Waar ben je allergisch voor? Van hooi en stro zal je waarschijnlijk geen last hebben gezien we buiten werken. Benoem je allergie op voorhand. Dan kijken we samen hoe we hiermee om kunnen gaan. Wanneer je allergisch bent voor paarden kan ik mij voorstellen dat paardencoaching wat lastig is, maar wellicht dat jij met medicatie er goed tegen kan, gezien wij grotendeels buiten werken. Daarnaast hoef je de dieren niet per se aan te raken (dit is natuurlijk wel handig).
Ook angst voor dieren is niet onoverkomelijk. Wellicht dat ik jou kan begeleiden over deze angst heen te komen, velen zijn je voor gegaan.

Trek makkelijke kleding aan die vies mag worden en trek stevige schoenen aan. Kleed je goed voor zowel warm of koud weer. De paardencoach sessies zullen buiten plaatsvinden. Let verder op met lange oorbellen of kettingen, een paard kan hier (per ongeluk) aan trekken. 
Bij (lichte) regen gaan we met onze regenjassen gewoon naar buiten. Dat is ook de charme van paarden coaching om dit in de buitenlucht te doen.

Ja dat mag zeker. Wanneer iemand belangrijk voor jou is kan hij/ zij jou ook ondersteunen in het proces. Soms zal het juist slim zijn om alleen te komen omdat je dan wellicht ook wat meer van jezelf kan/ durft te laten zien. Een paard kan zo naar de pijn gaan, waar je niet altijd iemand bij wil hebben. Wanneer je twijfelt om iemand mee te nemen, overleg dan met mij. 

Liever niet. Honden hebben nog wel eens de neiging om rond te gaan rennen/ snuffelen wat de coaching kan verstoren. Heb je een hele rustige goedgetrainde (hulp)hond die goed samengaat met andere dieren (kippen, katten, paarden) overleg dan van tevoren met mij als je je hond graag mee wilt nemen.

Laat dit zo snel mogelijk aan mij weten. Dan kijken we samen naar een eventuele oplossing.

Uitgebreide informatie betreffende de Algemene Voorwaarden, Risico-Acceptatie en Privacyverklaring vind je hier. Het Cookiebeleid is hier volledig te lezen.